Fornasetti @ Artipelag

Hjärtligt välkomna söndagen den 25 augusti 2019 kl 12:30

Artipelag fäster strålkastarljuset på den italienska konstnären och designern Piero Fornasettis mångtaliga verk. Piero Fornasetti (1913 – 1988). Född i Milano. Bildkonstnär, skulptör, inredningsarkitekt, förläggare av konstböcker, designer, skapare av objekt, scenograf, kostymör och kurator. Han har skapat av en av 1900-talets största produktioner av föremål och möbler, med en variationsrikedom som förenar stränghet med stor fantasi och en fin humoristisk ådra.

Under femtiotalet grundar han i Milano en ateljé för design och dekorativ konst som bär hans namn. Stor betydelse får uppmuntran från Giò Ponti som han mötte 1940 och som uppmuntrar honom att utveckla sin lust att skapa vardagsföremål med en dekor som för in konsten i var mans hem. Bland annat förverkligade han mer än 500 varianter på kvinnoansikten, med sångerskan Lina Cavalieris ansikte på framförallt på tallrikar.

Il Ponte har bokat en gruppbiljett som innebär att om vi blir minst 20 personer så bjuder Il Ponte på entrén för medlemmar; kostnad för ej medlemmar 148:- (om vi blir färre 185:-/pers). Il Ponte bjuder då också på en introduktion på 20 minuter som börjar 13:15. Anmäl dig senast den 17 augusti med mail till info@ilponte.se.

På Hålludden på Värmdö ligger konstmuseet Artipelag varsamt placerad bland klippor och tallar på en udde, och 2017 blev de vinnare av Stora Turismpriset som Sveriges bästa besöksmål.

Här finns skogspromenad i skärgårdsmiljö, cafeteria, picnic-möjligheter mm.

Till Artipelag kommer man med deras egen direktbuss från Vasagatan, med båt Strömma Kanalbolaget, med egen båt eller med buss från Slussen via Gustavsberg. Det finns också gott om parkeringeplatser. Ytterligare info om Artipelag finns på deras websida  https://artipelag.se/en/visit-artipelag/