Om Il Ponte

Den Italiensk-svensk föreningen IL PONTE har som målsättning att genom kulturella och sociala fritidsaktiviteter utgöra en samlingspunkt för italienare och svenskar i Stockholmsområdet. Syftet är att främja en bild av italienare som bor i Sverige och av Italien, som är så komplett och verklig som möjligt och fri från fördomar. IL PONTE erbjuder såväl nykomna italienare, som de som bott länge i Sverige tillfälle att träffa svenskar och lära känna och förstå varandra. Föreningen har ingen politisk eller religiös anknytning.
IL PONTE bidrar dessutom med sin verksamhet och sina val av program till samhörigheten hos de italienare som bor i Sverige.

Den Italiensk-svensk föreningen IL PONTE har som målsättning att genom kulturella och sociala fritidsaktiviteter utgöra en samlingspunkt för italienare och svenskar i Stockholmsområdet. Syftet är att främja en bild av italienare som bor i Sverige och av Italien, som är så komplett och verklig som möjligt och fri från fördomar. IL PONTE erbjuder såväl nykomna italienare, som de som bott länge i Sverige tillfälle att träffa svenskar och lära känna och förstå varandra. Föreningen har ingen politisk eller religiös anknytning.
IL PONTE bidrar dessutom med sin verksamhet och sina val av program till samhörigheten hos de italienare som bor i Sverige.

Il Ponte grundades år 1993 på initiativ av Carlo Felicetti, Stefano Meregalli e Monica Nanni och har utvecklats till att idag ha nästan 200 medlemmar.