Gitarrskonsert

KONSERT  PÅ KLASSISK GITARR

Framträdande med maestro Carlo Bruno

Fredagen den 25 november 2011 klockan 18.30 presenterar den svensk-italienska föreningen “Il Ponte” Carlo Bruno, i en konsert vid Italienska Kulturinstitutet på Gärdesgatan 14 i Stockholm. Under kvällen framför denne briljante och unge klassiske gitarrist, vinnare i ett flertal nationella och internationella tävlingar, en repertoar som för oss till italiensk – och annan – musiks höjdpunkter, från barocken till nittonhundratalet. Han framför musik som transkriberats från luta av S.L. Weiss och J.S Bach, för att sedan fortsätta med originalkompositioner för gitarr av M. Giuliani, J.K Mertz, M.M Ponce med flera. En fascinerande resa till de sex strängarnas värld för den som vill närma sig den klassiska gitarren och uppskatta magin kring detta fantastiska instrument.

Under konserten görs en paus på 15 minuter, under vilken en lättare förfriskning serveras.

Inträde: 100 kronor (90 kronor för medlemmar i Il Ponte) som betalas i dörren från klockan 18.00.

Bokning krävs ej.