FEST

Även 2021 års program påverkades av coronapandemin, men vi har försökt att hålla kontakten med medlemmarna.

Under årets första hälft har vi således hållit flera möten online: en yogalektion, en föreläsning om restaureringskonsten, ett besök på Villa San Michele på Capri, där vi guidades av dess föreståndare Kristina Kappelin, och ett föredrag av Roberto Fogelberg Rota om Genua och den liguriska kusten.

Senare under året sågs vi på en picknick till Ferragosto /(15 augusti) med musik av Freddie Oliva. På programmet stod vidare två jazzkonserter med italienska grupper på Kulturhuset och på Stallet, senare lyssnade vi på en pianokonsert till minne av Dante Alighieri på Medborgarskolan och som sista punkt fick vi en kväll på Operan då vi såg Snödrottningen tillsammans med barnen.

 Även Il Ponte Bambini hade bara onlinemöten under våren. Det var tombola, kakbak och origami. Vi dekorerade påskägg och gjorde ett virtuellt besök på Uffizirna i Florens. Men i september återupptogs veckoträffarna på italienska för barnen.

 Och nu planerar vi för 2022! Om situationen tillåter vill vi ordna en pizzakväll i början av februari och förhoppningsvis ett årsmöte i mars.

Vi håller er informerade om detta och andra evenemang som planeras under året.

 Vi vill också tacka er alla för ert stöd och önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År 2022!