Gli EtruschiEtruskerna

11 febbraio – 2 settembre 2012 – Medelhavs Museet, Stockholm

Mostra archeologica sugli Etruschi organizzata dal Medelhavs Museet, dall’Associazione Historia e dall’Istituto Italiano di Cultura di Stoccolma

ETRUSKERNA i 3D

11 februari – 2 september 2012 – Medelhavs Museet,  Stockholm

Följ med på en virtuell upptäcktsfärd i de gåtfulla etruskernas värld. Med 3D-teknik får du utforska antika gravstäder och uppleva gravarnas färgstarka väggmålningar som återspeglar etruskernas livfulla fester, danser, kult och religion.
Etruskerna levde i Italien, i dagens Toscana och Lazio. Kulturen nådde sin höjdpunkt under 600-400-talen f. Kr och fick stort inflytande på romersk religion, politik och konst. Ännu idag, flera tusen år senare, fortsätter etruskernas historia att fascinera oss. I utställningen finns också utvalda föremål från Världskulturmuseernas samlingar.

Utställningen har tidigare visats i Bryssel och Italien under namnet “Etruskerna i Europa”. Den är producerad av stiftelsen Associazone Historia i Viterbo och visas i samarbete med Italienska Kulturinstitutet. Under våren 2012 hålls en serie föredrag om etruskerna av både italienska och svenska forskare.