Moda italiana ed ArteItaliensk Mode och Konst

Il 9 aprile 2016 alle ore 12,00 nell’Aula dell’Istituto Italiano di Cultura Gärdesgatan 14 ci sarà per soci e non soci un’interessante incontro incentrato sulla Moda italiana e l’arte. La dott.sa Patrizia Coggiola ci parlerà  delle origini della moda italiana. Attraverso opere d’arte celebri illustrerà il rapporto tra produzione, tessuti, colori, mode e creatività artistica.

Conferenza in italiano semplificato con immagini e sottotitoli in svedese.

Seguirà un pranzo italiano leggero.

Il tutto al prezzo di 120 sek per i soci e per gli ospiti 180 sek o 50 sek per la sola conferenza.

LIstituto di Cultura dispone di un parcheggio gratuito. Nella vicinanza passano i bus 4,42, 56, 69, 72 e 76. La fermata più vicina della metropolitana, la linea rossa direzione Ropsten, è quella di Karlaplan, uscita Valhallavägen.

Per ulteriori informazioni e per le prenotazioni, almeno 3 giorni prima dell’evento, scrivere ad info@ilponte.se oppure telefonare a Christina Sandahl 0768001711.Lördagen den 9 april 2016 kl.12,00 så kommer dott.sa Patrizia Coggiola till Italienska Kulturhuset, Gärdesgatan 14 Stockholm, för att prata om Italiensk Mode och konst. Hon berättar för oss om upprinnelsen till det italienska modet och hon låter kända konstverk illustrera sambandet mellan produktion, tyger, färger, mode och konstnärlig kreativitet. Föredraget hålls på lätt italienska med bilder och bildtexter på svenska.

Därefter avnjuter vi en lätt italiensk lunch.

Allt detta till priset av 120 kr för medlemmar och för övriga 180 sek. 50 SEK för bara föredrag.

Vid Italienska Kulturinstitutet finns en gratisparkering. I närheten finns också hållplatser för bussarna 4, 42, 56, 69, 72 och 76. Närmaste tunnelbanestation är Karlaplan på röda linjen riktning Ropsten (utgång Valhallavägen).

För övriga upplysningar och anmälan – minst tre dagar före – skriv till info@ilponte.se eller ring till Christina Sandahl 0768001711.