Il servitore di due padroniTvå herrars tjänare

En klassisk komedi av Carlo Goldini i ny version. Fart, fest och färg! Morgan Alling kommer tillbaka till Dramaten som världens mest stressade tjänare, på besök i Venedig bland kanaler och gondoler.

Tjänaren Truffaldino avbryter Clarices och Silvios förlovning med en ytterst dålig nyhet. Clarices fästman, dödad i duell, är inte alls död. Han står i själva verket utanför dörren och väntar. Eller är det inte han?

Beatrice har bestämt sig för att, utklädd till sin dödade bror, söka sin älskade Florindo som flytt efter duellen. Och Truffaldino som gärna äter för två, passar på att dryga ut kassan och tar i hemlighet anställning hos en annan herre. Ett dubbelarbete som han nu måste dölja med hjälp av en rejäl dos uppfinningsrikedom. I komedins värld handlar allt om det grundläggande: mat, pengar och kärlek!

“Två herrars tjänare” från 1745 bygger Venedigs store dramatiker Carlo Goldoni vidare på och moderniserar den gamla commedia dell´arte-traditionen. Det betyder fars och fysisk komedi. Nu i modern tappning med Peter Langdahl som regissör. Danske Peter Langdahl är chef på Betty Nansen -teatern i Köpenhamn. Hans första uppsättning på Dramaten var Jeppe på berget med Lena Nyman och Börje Ahlstedt 1986.

I rollerna Morgan Alling, Pontus Gustafsson, Hans Klinga, Mirja Turestedt, Peter Engman, Mats Bergman, Nina Fex Översättning Eva Alexandersson

Regi Peter Langdahl Scenografi och kostym Karin Betz

Premiär 3 september 2011 Stora scenen – Dramaten